Radiátor műszaki leírás

A Xhénia fantázia nevű termék rekuperatív ellenáramú hőcserélő, mely célszerűen lakóházak, családi házak meleg vízzel történő fűtéshez lett kialakítva max. 6 bar nyomásra és 110°C üzemi vízhőmérséklete. A radiátor esztétikus megjelenésű, formatervezett, sajtolt- nemesített alumínium profilokból készült.

radiátor műszaki leírás: 

Fő részei:
• osztó és gyűjtőprofil
• hőleadó profil
• tömítő elemek
• felerősítő tartozékok
• csatlakozó csavarok

Alumínium radiátor model

Alumínium radiátor szerkezeti felépítése

A különleges kialakítású osztó-gyűjtő és profil hőleadó profil sajtolt, nemesített alumínium ötvözet, amely biztosítja a fűtőtest kellő szilárdságát és egyben kihasználja az anyag jó hővezető képességét.
Az osztó-gyűjtő furata  két végén RP 3/4” belsőmenetes csatlakozás található. Két végét polopropilén formatervezett, véglezáró műanyag elem takarja el.
A hőleadó profil különleges szimmetrikus bordázattal ellátott zártszelvény, melynek középvonalában kialakított  cső biztosítja a fűtőközeg áramlását.
A radiátor profilok (tagok)összekapcsolását speciális kialakítású tömítőelemek oldják meg, ezek két részből épülnek fel és kettős funkciót látnak el.
Az alumínium cső biztosítja a fűtőközeg átvezetését az osztó-gyűjtő profilból a hőleadó profilokba, illetve fordítva, míg a speciális tömítőelem a két profil rugalmas összeépítettségét végzi el.

Az alumínium profilokból és rugalmas tömítőelemekből összeszerelt radiátort a belső nyomásból kialakuló erőhatások ellensúlyozására megfelelő darabszámú popszegecs tartja össze. A hőleadó profil hátoldalán lett kiképezve a felerősítést szolgáló konzol.
Ebbe a konzolba illeszkedik a tartóvilla, mely a falra szerelendő konzolra függeszkedik, így valósítja meg a radiátor  falhoz való rögzítését. A rajta lévő beállítócsavarral, a vízszintes beállítás oldható meg könnyen.
A radiátor hátoldalába tekerhető műanyag távtartócsavarral az ideális függőlegesség biztosítható.

Alumínium radiátor

Kompakt radiátor robbantott ábra

A radiátorok hat különböző standard magassági méretben – 250, 350, 500, 650, 900, 1800 mm-es közcsavar távolsággal – 200 – 3000 mm között eltérő méretűek illetve tükör betéttel – 2 -32 tagszámmal kerülnek kereskedelmi forgalomba. A szerelési segédanyagok egységcsomag formájában lettek mellékelve.
A fűtőtest állagvédelmét kétrétegű hullámpapír élvédő és sarokvédő, valamint polietilénfólia csomagolás biztosítja kellően, egyúttal megvédi a radiátort a szállítás, tárolás  és esetleges szerelés közbeni sérülésektől.
A radiátor felszerelés után különleges karbantartást nem igényel.
Normál szennyeződés esetén puha, vizes szövetruhával, erősebb szennyeződés kéz-meleg, semleges mosószeres vízzel tisztítható.

FIGYELEM! A tükrös radiátor tükrét hosszabb ideig közvetlen napsugárzás nem érheti, mert a tükör kifakul.

Műszaki paraméterek

radiátor táblázat