Jótállási és garanciális feltételek – kivonatolt részei

Jótállási és garanciális feltételek

A Xhénia Aluradiátor és Szerkezetgyártó Kft, mint gyártó 5 év garanciát vállal az ISO 9002 minősítés és EURONORM 442-ésszabvány szerint gyártott Xhénia alumínium radiátorokra kivéve a radiátorokra szerelhető, vagy utólag beépített kiegészítőkre – fűtőpatron, thermofejes szelep, ezekre a törvénybe meghatározott idő vonatkozik.
A jótállás csak a garanciális feltételek szerint szerelt , és használt radiátorokra vonatkozik, illetve olyan hibákra, melyek gyártási okokra vezethető vissza.

Abban az esetben, ha a radiátort leszerelték, vagy új tulajdonoshoz került (lakás eladás , használt radiátor beépítése) vagy egyéb vitás esetben, a hiba megállapításához csak a radiátor vizsgálata vehető figyelmembe.

A jótállás nem terjed ki, ill. a garancia elvesztésével jár:
ha a hiba eredete, oka:

– gondatlan szállítás, helytelen tárolás
– rendellenes használat ( pl. szétfagyás)
– szakszerűtlen átalakítás, szerelés ( pl. az egységcsomagban lévő alkatrészek mellőzése, kócozás, ”O” gyűrű elnyíródás, ¾”-os menet megszakítása , szétrepesztése, szerelési utasításban nem engedélyezett műanyag cső használata stb.)
– külső erőhatás következtében keletkező sérülések ill. meghibásodások
– ha a rendszerbe olyan elemeket építettek be, kötöttek rá ( pl. földelés ) vagy olyan vegyszeres kezelést alkalmaztak melynek következtében a radiátorokban vagy a tömítőelemeken lyuk vagy bemaródás keletkezik ill. a fűtővíz a következő határértékeket meghaladja – lúgossága  7-8,5 PH minőségű, clorid tartalma legfeljebb 50 mgr/DM3, SZULFÁT TARTALMA legfeljebb 100 mgr/dm3
– az utólag beépített hőcserélő előtt keletkezett.
– A fűtési rendszerben épített más elem meghibásodása
– Rézforgács okozta korrózió, lyukadás

A mindenkor érvényes feltételek, a radiátorhoz adott garancialevélen találhatók !