Speciális üveg

Biztonság minden esetre

A transzparens típusú megjelenés egy meghatározó stílusjegye  a modern architektúrának.
A modern, funkciós üvegek lehetővé teszik a merész homlokzati koncepciók megvalósítását, ugyanakkor egyre inkább szükségessé  válik az épületek aktív és passzív biztonságtechnikai követelményeinek kielégítése is.

A ragasztott biztonsági üveg (VSG) kettő vagy több üvegtáblából épül fel, amit rugalmas középréteg köt össze. A középréteg polivinil-butil fóliából (PVB) készül, ami kívánság szerint matt, színes vagy UV-szűrős is lehet.

Alkalmazási területek

  • ·Családi házak, villák, kirakatok- “A” kategória
  • ·Rácskiváltó funkció betöréses lopás ellen – “B” kategória
  • ·Bankok, posták, pénzszállító járművek – “C” kategória
  • ·Különleges védelemi feladatokra – “D” kategória

Mitől biztonsági ?

A gyártás folyamán felhasznált 0,38 mm vastag fólia ( vagy ennek
többszöröse ) a 12 atmoszféra nyomáson és a 120°C fokos hőmérsékleten szervesen beépül az üveg mikropólusaiba.Ütésnél és lökésnél az üveg eltörik, az összetörött darabok a középső PVB réteghez tapadnak. Így csökken a sérülésveszély, és a a beüvegezett nyílás is zárva marad, csupán pókhálószerű törés képződik, mely az átláthatóságát továbbra is megőrzi.

Változnak a megszokott jelölések

Az eddig megszokott megjelölések az európai uniós csatlakozás során,  az  új EN-normák bevezetésével megváltoznak, azokat az EN 1063 szabályai szerint kell alkalmazni.

üveg spec táblázat

FONTOS !

A jól dimenzinált biztonsági üvegekkel lakóháza biztosításánál is pénzt takaríthat meg, ugyanis ez a kedvezőbb biztosítási kategória besorolásának alapfeltétele.